Blog 1 -
 De beste tips om uw huis te beveiligen  thumbnail

De beste tips om uw huis te beveiligen

Published Jun 15, 22
7 min read

Huis beveiligen met een alarmsysteem

Een goede beveiliging van de woning is onmisbaar. Er zijn verschillende mogelijkheden: van alarmsysteem tot camerabewaking. Hiermee voorkomt u inbraak of legt u bewijs vast. Beveiligingscamera's voor in en om de woning geven u een veiliger gevoel. In dit artikel meer over de wet- en regelgeving en installatie van een draadloos alarmsysteem.

Hoe je huis beveiligen met een beveiligingscamera?

Met een betrouwbaar bewakingssysteem verlaat u met een gerust hart de woning. Ook tijdens het verblijf in de woning voelt u zich een stuk veiliger. Wat kan een bewakingssysteem voor u betekenen? Een (draadloos) alarmsysteem waarschuwt tegen indringers. Eventueel schakelt het bewakingssysteem de hulpdiensten in. Met beveiligingscamera’s kijkt u live mee wat zich in en rondom de woning afspeelt. Ook is het mogelijk om beelden achteraf terug te kijken. Zo identificeert u inbrekers of criminelen. Handig als bewijslast: u mag deze beelden dan ook aan de politie doorgeven.

Compleet alarmsysteem voor thuis

Een compleet alarmsysteem bestaat uit een basisstation, sensoren en een mobiele app. Via iPhone of Android toestel ontvangt u bewegingsmeldingen en waarschuwingen. U kunt dit alarmsysteem optioneel aansluiten op een meldkamer. Bij zorgverzekeringen is dit zelfs vereist. Een compleet alarmsysteem voor thuis is in verschillende uitvoeringen verkrijgbaar. Hierbij is het belangrijk dat u voor de beste kwaliteit gaat. Het systeem werkt bekabeld op de router en simkaart of op IP en simkaart. Een en ander hangt van het model af. Alarmsystemen zijn verkrijgbaar voor een bedrag tussen de € 150 en € 500.

Je woning beveiligen tegen inbraak

Met open/dicht sensoren, kun je raam en deur beweging detecteren en met een akoestische glasbreuk-sensor zijn alle ramen verder beveiligd. Het 1ste doel hiervan is om na het inschakelen van het Alarmsysteem een alarmering te ontvangen over een raam of deur die je vergeten hebt te sluiten. Het 2de doel is Alarm te slaan bij ongewenste toegang tot je huis door het (geforceerd) openen van ramen of deuren.

De installatie kan dan signaleren dat je vergeten bent de deur op slot te doen. Je kunt dit alsnog doen, eventueel op afstand. Dan moet je natuurlijk niet je smartphone vergeten, waarmee je dit kan bedienen! Wek bij afwezigheid van thuis de indruk dat je aanwezig bent. Hier komt de voor mij meest zinvolle toepassing van smarthome functionaliteit naar voren.

Eigenlijk is het al te laat, de dief is al binnen. Maar je kunt ook IN huis open/dicht sensoren, bewegingssensoren (PIR, met of zonder foto nemen) en camera’s plaatsen - huis beveiligen met camera's. Bepaal duidelijk wat het bereik is van een PIR of camera. Welk gebied dekt zo'n component af. Teken dit eventueel op een plattegrond om een goed overzicht te krijgen van wat wordt door welke PIR /camera afgedekt.

Het meest zinvolle zou zijn een paar van deze sensoren in het huis, bedraad te plaatsen als back-up van alle draadloze sensoren (Heb je bij lege batterij van een draadloze sensor toch nog een bedrade back-up). Bijvoorbeeld een bedrade sensor op de deur van het halletje naar de huiskamer of een (bedrade) PIR bij de trapopgang vanuit het halletje.

Deel-gebied-1 waar het Alarm op scherp staat (vaak de begane grond en buiten) en een “slaap” deel-gebied 2 (vaak de eerste en/of tweede verdieping) waar het Alarm uit staat als je slaapt. Het geeft het gevoel dat je niet oog in oog met de dief komt ondanks dat die binnen is op de begane grond.

Een 3de toepassing is om waardevolle spullen in een kast of kluis van een (extra) Alarmschil te voorzien door het plaatsen van deze binnen sensoren. Je zou er als extra afschrikking een rook/mist-generator of zeer scherpe (lamp)flitser mee kunnen activeren. Zet je Alarmsysteem in een met sleutel afsluitbare ruimte/kast die voorzien is van een open/dicht sensor of PIR die ongewenste toegang direct en zonder vertraging kan melden.

8 tips voor een optimaal beveiligd huis

Een ingebouwde sirene in het paneel van Alarmsysteem gebruik je liever niet omdat dit de “sta plek” verraad van het paneel en dat kan leiden tot snellere sabotage van het systeem. Het eerste doel van een sirene is een indringer af te schrikken. huis beveiligen met camera's. De indringer slaat op de vlucht als de sirene afgaat.

Voor het laten afgaan van een alarm met licht en geluid (sirene) heb je officieel meestal een omgevingsvergunning nodig (zeker buiten). Zie / Check: Het is altijd een discussie of een buitensirene “in het zicht” leidt tot een afschrik reactie van potentiële indringers of dat die juist denken “hier valt wat te halen” - huis beveiligen met camera's.

Bijna alle vaste telefoons werken tegenwoordig via je router/internet. Valt de stroom, het internet of de router uit, dan heb je hier weinig aan voor het versturen van een alarmsignaal! Neem een systeem dat aan meerdere personen alarm signalen kan sturen - huis beveiligen met camera's. Het best is alarmsignalen te sturen aan personen die in de buurt zijn van het beveiligde object - Beveiligingscamera.

Neem een centraal paneel waarop voldoende componenten (= zones bij Alarmsystemen) kunnen worden aangesloten. 32 zones was vroeger voor alleen een Alarm voldoende. Met smarthome erbij kom je dan al gauw te kort. Het is ook verstandig rekening te houden met toekomstige uitbreidingen. Dus neem een paneel met ruim voldoende zones.

Dat kastje kan een hoofdprintplaat bevatten waarop je meerdere insteek modules kan prikken (Satel Integra/Versa). Het kastje kan ook een “single board” systeem (Lupus Electronics, Ajax) zijn. Een kastje van een alarmsysteem verbinden met een 2de kastje van een smarthome systeem geeft ongewenste afhankelijkheden. Zie het volgende hoofdstuk. Camera’s zijn vooral zinvol buiten tegen inbraak.

Het is de (externe) voorziening die belast is met het ontvangen, registreren en beoordelen en afhandelen van (incident)meldingen van jouw alarmsysteem, alsmede het begeleiden/coördineren/doormelden van de hulpdiensten (bijvoorbeeld; politie, brandweer, ambulance). Als je een aansluiting op zo'n meldkamer wilt (is altijd betaald abonnement), dan zijn camera's vaak verplicht. Zij willen visueel (met camera's) een controle doen van de (incident)melding die zijn binnen krijgen (inbraak, brand, nood) voor zij verdere actie ondernemen.

huis beveiligen met alarm



Gebruik je een (extra) versterker/verdeler kastje om het draadloos bereik te vergroten of om meer componenten aan te sluiten, dan dient OOK dit kastje naast de 220 volt aansluiting (wel of niet via een adapter) ook over een ingebouwde oplaadbare batterij of accu te beschikken die het minimaal 12 uur uit houdt bij 220Volt stroomuitval. huis beveiligen met camera's.

Dus kijk zelf je UPS regelmatig "handmatig" na op een juiste werking en doe dat zeker voordat je op vakantie gaat! Bij de draadloze Zigbee en Z-wave Mesh-netwerken is het heel gebruikelijk dat alle componenten die aangesloten zijn op de 220 Volt naast hun sensor/actor (etc. huis beveiligen met camera's.) activiteit ook zorgen voor signaal versterking/routering.



Deze componenten met Router functie hebben bijna allemaal GEEN batterij/accu back-up ingebouwd. Bijna altijd is het niet mogelijk deze Router/Repeater functie voor een component UIT TE ZETTEN en dus AAN te zetten voor een component dat wel een batterij back-up heeft. Dit is dus een bezwaar om Zigbee en Z-wave draadloze netwerken in te zetten voor Alarm systemen of zeer kritisch smarthome toepassingen.

Echt veilig is dit alleen als deze ook voorzien is van een toegangcode. Dit voldoet aan een belangrijk veiligheidcriteria "je hebt iets en je weet iets' voor de beveiling. Dus een toetsenbordpaneeltje met een PIN-code als toegang tot het paneel of een smartphone met schermbeveiliging en/of beveiligcode voor toegang tot de Alarm/Smarthome App, zijn goed.

De indringer komt binnen via de voordeur waar een inloopvertraging op zit (Alarm gaat pas af naar X tijd) . Die indringer ziet deze afstandbediening, drukt het Alarm UIT en kan gerust verder gaan met zijn snode plannen. Dit soort afstandbedieningen kan dus eigenlijk niet gebruikt worden in combinatie met een inloop-vertraging op een sensor (huis beveiligen met camera's).

Een ander voordeel van een vast toetsenbordpaneeltje met PIN-code is dat je het "apparaat" niet vergeten kan en het niet zoek raakt, maar de PIN-code vergeten kan natuurlijk weer wel. Alle losse bedieningen kun je vergeten, kwijt raken of ze zijn makkelijker te stelen (ook buitenshuis!) - huis beveiligen met camera's. Een Alarm/Smarthome met een opgebouwd (er aan vast) bedieningpaneel dient altijd van een toegangscode te voorzien kunnen worden.

Wat heb ik nodig voor een veilig huis?

De indringer kan NIET makkelijk de Hub vernielen en zeker niet voordat een Alarm is afgegeven (denk ook weer aan de inloop-vertraging). Als je de voor jouw woonsituatie relevante punten in het plan gezet hebt, kun je op zoek gaan naar een Alarmsysteem met Smarthome mogelijkheden. Er zijn nog andere zaken die belangrijk zijn bij de keuze voor een Alarm met Smarthome mogelijkheden.

Daarnaast een systeem dat te bedienen is via de PC en via een App op je smartphone. Het zou ook fijn zijn als je er eventueel nog wat camera’s op kan aansluiten voor surveillance. Alles in 1 Hub (kastje) zou fijn zijn om onnodige koppelingen (kans op fouten) te vermijden.

2 kastjes dus. Dat geeft wel een hoop mogelijkheden, maar de auteur is niet echt een smarthome freak en wil alleen die smarthome zaken die een functionele toevoeging zijn voor het Alarm (draadloos alarmsysteem). Die 2 verschillende kastjes zijn altijd van 2 verschillende merken en fabrikanten. Nu werken die merken goed samen.

Als een van de fabrikanten stopt met de support dan moet je op zoek naar een vervangend kastje met een passende interface. Er is nog niet echt een praktijk standaard voor het koppelen van Alarm systeem aan een smarthome. Voor de (semi)professionele is die er wel : (UNii) KNX . huis beveiligen met camera's.



Voor een Alarmsysteem fan zijn veel DIY smarthome spullen een speelgoed hobby die het nog vaak niet doen (sorry voor de smarthome fans:):)). Ook de integratie van smarthome en Alarmsystemen met Google, Apple en Amazon is niets. Het is een totale overgave van je privacy aan deze Big, Tech jongens.

Smarthome heeft echter een aantal zaken die een waardevolle bijdrage leveren aan de beveiliging die een hoop Alarmsystemen niet hebben. Zoals: gordijnen open/dicht, lamp aan/uit schema. Je bent(afwezig, maar het lijkt of je thuis bent! Ook een buiten-bewegingssensor (met anti-masking) die een lamp activeert op 1ste binnenverdieping en na 10 seconden een lamp op begane grond, etc..

Compleet alarmsysteem voor woningen en bedrijven

Bedrijven investeren al langer in goede alarmsystemen. Ook steeds meer particulieren kiezen hiervoor. Dankzij een goed alarmsysteem verkleint u de kans op inbraak. Bij een poging tot inbraak worden inbrekers afgeschrikt of is de pakkans vrij groot. Dat er zoveel vraag is naar een compleet alarmsysteem is dan ook niet vreemd. Al enkele jaren dalen de inbraakcijfers, allemaal te danken aan goed werkende inbraakwerende middelen.

Verschil tussen luid alarm en stil alarm

Normaal gesproken werkt een alarmsysteem met een luid alarm. Zodra een raam of deur opengaat of er wordt beweging gedetecteerd gaat er een sirene af. Deze sirene heeft een geluidsniveau van 120 dB en soms nog hoger. De sirene schrikt inbrekers af. Bovendien worden buurtbewoners gewaarschuwd. Een alarmsysteem met sirene is vooral aan te raden in dichtbevolkte gebieden. Er moet namelijk altijd iemand in de buurt zijn om een kijkje te kunnen nemen. Een stil alarm laat geen sirene afgaan. De melding wordt doorgezet naar een meldkamer.

Dit gebeurt er bij een stil alarm

Een stil alarm werkt anders dan een luid alarm. Er zijn bewegingsmelders en raam/deurmelders aanwezig. Bij detectie van beweging of wanneer een raam of deur open gaat dan klinkt er geen sirene. Hierdoor worden inbrekers ook niet gewaarschuwd. Ondertussen gaat er wel een stille melding naar de meldkamer. De centralist van de meldkamer ontvangt de alarmmelding. Deze schakelt de hulpdiensten in. Ook wordt de sleutelhouder gebeld, om te kijken of het niet om een valse melding gaat. Een stil alarm heeft voor- en nadelen. Het grootste voordeel is dat inbrekers niet gewaarschuwd worden. Hierdoor wanen ze zich veilig en zullen niet vluchten. Wanneer de politie op tijd ter plaatse is dan kunnen ze de dieven op heterdaad betrappen. Nadeel van een stil anderen is dat buurtbewoners niet gewaarschuwd worden. Hierdoor kan het lang duren voordat iemand iets in de gaten heeft. Uiteraard worden politie en de eigenaar van het pand wel direct gewaarschuwd. Het beste draadloze alarmsysteem voor je huis is effectiever dan een bekabelde beveiliging. Een voor de hand liggend voordeel is dat criminelen geen draden kunnen doorknippen om het alarm tegen te houden. Enkele andere voordelen van een draadloos alarmsysteem zijn de waarschuwingen die je ontvangt via sms of een mobiele app, compatibiliteit met virtuele persoonlijke assistenten (Alexa en Google), en de mogelijkheid om je systeem op elk gewenst moment te updaten.

Latest Posts

Printer Offline Hp Oplossen

Published Dec 08, 24
7 min read

Stoma Hulpmiddelen

Published Dec 05, 24
7 min read

Stoma Hulpmiddelen

Published Dec 05, 24
7 min read